Logo_download

Wat is de rol van ontwerpers in de onderwijsomgeving? Deze vraag staat onder andere centraal tijdens in de expositie 'Making School' tijdens de Dutch Design Week 2016. Deze vindt plaats van 22 t/m 30 oktober 2016. Dit meldt het Stimuleringsfonds.

In opdracht van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie hebben veertien ontwerpteams gewerkt aan onderzoeken op het gebied van 'Making School'. Dit richt zich op de emancipatie van het beroepsonderwijs voor jongeren. De ontwerpteams onderzoeken of ontwerpers en makers op basis van hun praktijkervaring kunnen bijdragen aan een meer stimulerende onderwijsomgeving. Tijdens de tentoonstelling zullen de ontwerpteams in nauwe samenwerking met docenten, leerlingen en publiek de resultaten doorontwikkelen. 
 
Naast 'Making School' zijn er nog twee andere projecten die door het Stimuleringsfonds ondersteund werden. In 'In No Particular Order' zijn ontwerpers een jaar lang ondersteund in hun artistieke en professionele ontwikkeling. De resultaten hiervan zijn te zien in een tentoonstelling. Daarnaast is er de expositie 'Intensive Care'. Deze toont de veelzijdige manier waarop ontwerpers en makers de directe omgeving van kwetsbare mensen met een zorgbehoefte kunnen beïnvloeden. 
 
Naast de tentoonstellingen kunnen bezoekers ook lezingen, debatten en workshops volgen. Het programma dat het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie presenteert tijdens de Dutch Design Week is mogelijk gemaakt door het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap. Het programma vindt plaats van 22 tot en met 30 oktober in het Veemgebouw in Eindhoven.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids