Logo_img_1641

Onze columnist Pascal Cuijpers heeft zijn eerste boek uitgebracht! In het boek 'Leraren hebben meer vakantie dan mensen die werken' maakt Cuijpers een selectie uit de columns en korte verhalen die hij schreef over het onderwijs. Speciaal voor de lezers van de Nationale Onderwijsgids mogen wij vijf exemplaren van het boek weggeven.

Door middel van kritische observaties schetst Cuijpers een beeld van de perikelen in en rondom ons huidige onderwijs en blikt hij alvast vooruit op de toekomst. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere de toetscultuur, faalangst(preventie), excellente leerlingen, pestproblematiek, het cijferfetisjisme en de toenemende prestatiedruk bij kinderen. Het boek biedt stof tot nadenken dankzij de originele inzichten van de schrijver op de staat van het onderwijs. De stukken worden afgewisseld met korte, vaak humoristische of ontroerende verhalen over situaties die hij meemaakte in zijn vijftienjarige loopbaan als docent op een middelbare school.

Winnen
Wilt u kans maken op één van de exemplaren van 'Leraren hebben meer vakantie dan mensen die werken'? Like dan onze Facebookpagina en deel ons bericht over het boek. Uit alle likers en delers zullen wij vrijdag 24 juni de vijf winnaars bekendmaken.

Meer informatie over het boek is hier te vinden.

© Nationale Onderwijsgids