Logo_lof

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs heeft vijf miljoen euro beschikbaar gesteld voor het LerarenOntwikkelFonds (LOF). Leraren met een goed idee om het onderwijs te verbeteren en die het leuk vinden om dit met collega’s uit te werken, kunnen hun idee indienen bij het (LOF). 

Dekker zegde afgelopen voorjaar al toe dat er een innovatiefonds voor leraren komt en het doel hiervan is het stimuleren van vernieuwend denken onder leraren over hun eigen professionalisering en de kwaliteit van het onderwijs. De aanvragen voor een bijdrage uit het LOF zijn in de herft gestart en kunnen worden gedaan voor twee categorieën: vernieuwende ideeën waarvoor maximaal 7.000 euro nodig is en ideeën waar maximaal 75.000 euro voor nodig is. Zowel individuele leraren als lerarenteams kunnen zich inschrijven.

Het fonds biedt leraren budget, begeleiding/coaching en een podium om zelf aan de slag te gaan om hun idee voor beter onderwijs op hun school te realiseren. “De aanvragers maken een leerproces door en collega's in en vaak ook buiten de school worden betrokken in het initiatief. Dat draagvlak is belangrijk”, zegt juryvoorzitter Femke Cools.

De deadline voor het laatste selectiemoment is 9 mei. 

© Nationale Onderwijsgids