Logo_logo_lof-250x177

Vandaag is het LerarenOntwikkelFonds (LOF) van de Onderwijscoöperatie officieel gelanceerd tijdens het Lerarencongres 2015. Staatssecretaris Dekker roept alle leraren uit het primair, speciaal en voortgezet onderwijs op om hun ideeën voor het verbeteren van het onderwijs in te sturen. Leraren met de beste ideeën worden door het LOF gesteund in het uitwerken van hun initiatief. Dit meldt de Onderwijscoöperatie.

Het LOF bouwt voort op het programma Onderwijs Pioniers waarmee de Onderwijscoöperatie docenten al de kans bood om hun vernieuwende ideeën te verwezenlijken. Met het Fonds wil de organisatie de positie van de leraar versterken als de spil in het onderwijsproces. Ook hoopt de Onderwijscoöperatie met het LOF docenten meer aan het denken te zetten over de eigen professionalisering en de ontwikkeling van het onderwijs.

Leraren met een goed initiatief kunnen hun idee vanaf vandaag insturen. Er zijn dit schooljaar drie selectiemomenten waarop een jury de inzendingen beoordeelt. De eerste selectieronde is op 3 november, daarna volgen nog rondes in februari en mei. Docenten die worden gekozen voor deelname aan het LOF krijgen allereerst een financiële bijdrage van 4000 tot maximaal 75.000 euro om hun initiatief te ontwikkelen. Daarnaast zijn er (verplichte) Lerarenlabs en (facultatieve) Open labs waar deelnemers en coaches bijeenkomen om met en van elkaar te leren. Ook worden de deelnemers in kleine groepjes gecoacht bij het uitvoeren van hun plannen.

Meer informatie en aanmelden via http://lof.onderwijscooperatie.nl/

© Nationale Onderwijsgids