Stichting School & Veiligheid

Werken aan sociale veiligheid is sinds 1 augustus 2015 een wettelijke plicht voor scholen. Scholen moeten aandacht geven aan sociale veiligheid en daarover verantwoording afleggen. De PO-Raad, de VO-raad en Stichting School & Veiligheid ontwikkelden daarvoor een handreiking, die vanaf nu beschikbaar is. 

Stichting School & Veiligheid en de PO-Raad en de VO-raad hebben ervoor gekozen de handreiking in de Week tegen pesten te verspreiden. Samenwerken aan sociale veiligheid op school moet er toe leiden dat school voor leerlingen een veilige omgeving is waarin zij optimaal kunnen leren en opgroeien. Het Actieplan sociale veiligheid op school moet scholen ondersteuning bieden bij het werken aan die sociale veiligheid en informeert over de uitwerkingen van verschillende activiteiten. 

In de handreiking vinden scholen een overzicht van de stand van zaken en uitwerkingen van de aangekondigde instrumenten en scholingsbijeenkomsten. De handreiking bevat ook ervaringen vanuit het scholenveld, reacties van leerlingen, tips en een overzicht met handige links.

Meer weten over het actieplan of de handreiking openen? Klik hier

© Nationale Onderwijsgids