Normal_copyright_stockfreeimages_docent_leraar_

De derde subsidieronde kortlopend onderwijsonderzoek is geopend. Voor het uitvoeren van een kort praktijkgericht onderwijsonderzoek kunnen consortia van onderwijsprofessionals en onderzoekers weer gezamenlijk subsidie aanvragen bij het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO). Nieuw is dat ook netwerken van leraren een aanvraag kunnen doen. Dat meldt de VO-raad.

Het NRO heeft in totaal 1,4 miljoen euro aan subsidiegelden beschikbaar gesteld voor het uitvoeren van een aantal onderwijsonderzoeken. Er is 80.000 tot 100.000 euro beschikbaar per aanvraag. Uit alle ingezonden onderzoeksvoorstellen gaat het NRO een aantal selecteren. Voorwaarde is dat de onderzoeken aansluiten bij vragen uit de onderwijspraktijk en in het schooljaar 2016-2017 gerealiseerd kunnen worden. De maximale onderzoeksduur is zestien maanden, dit is inclusief voorbereidingstijd en het opleveren van de opbrengsten.

In deze subsidieronde zijn geen onderzoeksthema's vastgesteld, dus de keuze van het onderwerp is vrij. De derde subsidieronde is nadrukkelijk opengesteld voor netwerken van leraren. Het gaat dan om leraren van verschillende scholen die al langer samenwerken rondom een thema en daar onderzoek naar willen doen. Aanvragen moeten uiterlijk 15 september om 14.00 uur binnen zijn. Op de website van het NWO zijn alle benodigde documenten te vinden en kan een intentieverklaring en aanvraag ingediend worden. Besluiten over de aanvragen worden naar verwachting eind maart 2016 genomen. 

© Nationale Onderwijsgids