Normal_toets_examen_denken_huiswerk

Educatief uitgever Malmberg en toetsbedrijf Bureau ICE organiseren op 31 oktober het eerste Nationaal Congres 'Toetsen om te leren'. Centraal staat de vraag of leerlingen in het onderwijs wellicht te veel getoetst worden. En of er vervolgens wel genoeg wordt gedaan met de resultaten van al die toetsen. Dit meldt onderwijsvanmorgen.nl.

Het congres is in de eerste plaats bedoeld voor docenten voortgezet onderwijs en bestuurders, managers en toetscoördinatoren die op een middelbare school werken. De deelnemers kunnen kiezen uit verschillende interactieve workshops, discussierondes en adviesgesprekken. De dag staat volledig in het teken van de opvatting dat het toetsen in het voortgezet onderwijs anders moet en kan.

De kwaliteit van het toetsen moet beter om ook de opbrengst van het middelbare onderwijs te vergroten. Nu worden de uitkomsten van toetsen nog te weinig gebruikt als feedback voor zowel leerlingen als docenten. Leerlingen kunnen door feedback meer groeien in kennis en vaardigheden. Leerkrachten krijgen meer inzicht in wat goed gaat en wat niet. Anders denken over toetsing kan het onderwijs nog veel opleveren is de stellingname van het congres.

Het congres vindt plaats op 31 oktober in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. Deelname kost 195,- euro per persoon. Meer informatie en het formulier voor aanmelding is te vinden op www.toetscongresvo.nl.

© Nationale Onderwijsgids