Logo_hanzehogeschool_logo

De Hanzehogeschool Groningen ondersteunt het komende jaar het Dar es Salaam Institute of Technology bij het opzetten van een curriculum op het gebied van olie- en gaswinning.

In september komt een groep van zes docenten naar Nederland voor een oriëntatie op het olie- en gasonderwijs in Nederland. Naast een aantal bezoeken aan verschillende onderdelen van de Hanzehogeschool Groningen ondernemen de docenten ook excursies naar de NAM, Den Helder en Rotterdam. De oriëntatie in Nederland wordt gevolgd door twee seminars in Tanzania, waarin nieuwe curricula worden ontwikkeld.

De Hanzehogeschool ontvangt voor de uitvoering van dit project een subsidie van €75.000 vanuit het Netherlands Fellowship Programma – Tailor Made Programme (NFP-TM).

Inspiration Breakfast 2014
De hogeschool steunt het Dar es Salaam Institute of Technology (DIT) ook door een donatie vanuit de Hanze University Foundation (http://hanzeuniversityfoundation.nl/). Op 25 juni wordt het Inspiration Breakfast 2014 georganiseerd, waarbij bedrijven uit Noord-Nederland een stoel kunnen kopen voor € 500, -. Dit bedrag komt dit jaar volledig ten goede aan het Dar es Salaam Institute of Technology en wordt gebruikt om een practicumruimte in te richten dat past bij het nieuw te ontwikkelen curriculum.

© Nationale Onderwijsgids