Dieter Möckelmann

Dieter Möckelmann verruilt vandaag de Vives voor Like to Share. Als hoofdredacteur bij de Vives stond hij aan de basis van de restyling en conceptuele veranderingen van het onderwijsmagazine. Nu deze klus geklaard is kiest hij voor een nieuw avontuur.

Dieter: “Like to Share is een initiatief dat ik samen met Hans Hoornstra van FORMEDIA heb opgestart. Rond een digitaal magazine dat speciaal is vormgegeven voor de tablet, zijn we bezig met een serie initiatieven voor het onderwijs”.
 
 
De impact van technologie op onderwijs
Hans: “Het concept Like to Share gaat over de impact van technologie op onderwijs. Het is een passie die Dieter en ik delen. Het magazine is de rode draad. Het is de verbindende factor waarbinnen we op dit moment vier grote projecten hebben ondergebracht. Allereerst natuurlijk het digitale magazine zelf, waarvan zojuist het tweede nummer is verschenen. Like to share wil scholen ondersteunen bij het leren innoveren.”
 
Het digitale onderwijsmagazine heeft de toekomst
Dieter: “Ja. In het tweede nummer staat zelfs een voorwoord van Neelie Kroes, de Vice-President van de Europese Commissie, die het initiatief een warm hart toedraagt. Het magazine wordt enkel digitaal uitgegeven en het is volledig gratis. Nou ja, niet helemaal gratis… mensen betalen met een Tweet, Facebook post,  vermelding op LinkedIn of Google+. Het is nu al erg succesvol. Het eerste nummer werd in 24 uur meer dan 2.000 maal gedownload en het tweede nummer lijkt een nog groter publiek te vinden. Wij denken dat een digitaal magazine de toekomst heeft. Daarom ontwikkelen we speciaal voor de tablet. Het is makkelijk voor de lezer, maar ook adverteerders zijn blij, want hun doelgroep is slechts ‘one click away’. Dat is bij een gedrukt magazine wel anders. Ook de verrijking met video is echt ontzettend leuk!”
 
Hans:  “Daarnaast valt onder Like to Share natuurlijk het Nationaal Congres Onderwijs & Sociale Media dat volgende week plaats heeft in EYE in Amsterdam. En op 1 en 2 oktober is er de tweeddaagse beurs Leren met Tablets, in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze beurs is volledig gericht op tablestselectie en –gebruik. Want zoals ons recente onderzoek aantoont: basisscholen en het voortgezet onderwijs denken zelf dat tablets binnen nu en vijf jaar de standaard zullen zijn. Maar tegelijkertijd geven ze aan dat de expertise ontbreekt om weloverwogen keuzen te maken. Met meer dan 2 miljoen (!) schoolgaande kinderen die een tablet met relavante software nodig hebben is er een ware revolutie op handen, waar wij als Like to Share graag een bijdrage aan willen leveren!”
 
Dieter: “Tot slot organiseren we van 22 tot 29 maart 2015 de Educational Leadership Tour en Summit. We doen dat met ondersteuning van de Gemeente Maastricht, de Provincie Limburg en het Europees Platform. We ontvangen 50 Chinese schoolhoofden uit de stad Chengdu. Deze zullen we een week lang kennis laten maken met het Europese onderwijs. We bezoeken Amsterdam, Brussel, Maastricht, Aken en Parijs. Tijdens deze week bezoeken ze ook de Summit in Maastricht, waar 100 Europese schoolhoofden zullen aanschuiven.”

Meer informatie:
Dieter Möckelmann
Hans Hoornstra

Wilt u ook naar het Nationaal Congres Onderwijs & Sociale Media van 20 tot en met 23 mei in Amsterdam? Dat kan! Schrijf u nu in voor slechts €150,- per congresdag!
 

(Dit is een advertorial)