Normal_tablet_computer_jongen

Leren met Tablets, een initiatief van Formedia, gaat vijf regionale bijeenkomsten organiseren over de keuze en gebruik van tablets op school. De voorlichtingsbijeenkomsten zijn bedoeld voor onderwijspersoneel en bestuurders uit het primair en voortgezet onderwijs en het mbo. Dit meldt Kennisnet.

In aanloop naar de bijeenkomsten heeft onderwijsmagazine Like tot Share van Formedia onderzoek gedaan naar de toepassing van tablets in het onderwijs. Ruim vijfhonderd basisscholen en middelbare scholen deden mee aan het onderzoek. Drie kwart van de scholen denkt dat tablets binnen vijf jaar standaard in de klas gebruikt zullen worden. Maar 44 procent geeft ook aan te weinig deskundigheid in huis te hebben om goed gebruik te maken van de mogelijkheden van tabletonderwijs.

De bijeenkomsten moeten onderwijsprofessionals hierbij helpen. In een dag krijgen de deelnemers alle informatie die nodig is voor het selecteren en gebruiken van tablets op school. Op de bijeenkomsten zullen de belangrijkste leveranciers hun producten en oplossingen presenteren. Educatieve uitgeverijen zullen daarnaast het meest recente digitale leermateriaal laten zien. Adviesbureaus bieden vervolgens hun begeleiding aan bij het invoeren van tabletonderwijs.

Deelname per regiobijeenkomst kost 50,- euro. De bijeenkomsten vinden plaats in september en oktober. Aanmelden kan op de website LerenmetTablets.nl, daar is ook meer informatie te vinden over data en locaties van de regiobijeenkomsten.

© Nationale Onderwijsgids