Logo_onderwijs2032

Donderdag 21 mei vindt in Amsterdam het Onderwijsfestival plaats. Het festival staat in het teken van het onderwijs van de toekomst: #onderwijs2032. Tijdens het festival zullen onderwijsprofessionals proberen een beeld te schetsen van de toekomstige maatschappij en hoe het onderwijs daarop moet reageren. 

Het festival wordt geopend met een openingslezing door Neelie Kroes. In het bijzijn van staatssecretaris Dekker van Onderwijs zal vervolgens de lancering plaatsvinden van CodePact. In dit CodePact worden concrete initiatieven ontwikkeld die ervoor moeten zorgen dat Nederlandse leerlingen 'digivaardiger' worden door bijvoorbeeld te leren programmeren. Diverse sprekers zullen daarna lezingen verzorgen.

Voor bestuurders en directeuren is er tijdens het Onderwijsfestival een apart programma. In groepen van 30 deelnemers krijgen zij de gelegenheid zich te verdiepen in het onderwijs van de toekomst tijdens besloten sessies en een afsluitend netwerkdiner. Aanmelden kan via www.onderwijsfestival.nl.

De Nationale Onderwijsgids is mediapartner van het Onderwijsfestival. 

© Nationale Onderwijsgids