Normal_tweede_kamer_stoel_den_haag_politiek

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen tegen een aparte cao voor bestuurders in de onderwijs. Minister Bussemaker van Onderwijs is het niet eens met de motie. Zij vindt de aparte cao voor schoolbestuurders een goede ontwikkeling. Dit meldt de PO Raad.

Vorig jaar werd een aparte cao ingevoerd voor bestuurders in het primair onderwijs. Eerder gebeurde dit al voor schoolbestuurder van middelbare scholen. Minister Bussemaker van Onderwijs werd destijds gesteund door een grote meerderheid in de Tweede Kamer bij de totstandkoming van de aparte cao.

Nu pleit de Tweede Kamer voor een cao die geldt voor al het personeel in het onderwijs, dus ook bestuurders. De minister heeft de motie van de Kamer ontraden. Ze acht de motie onuitvoerbaar omdat daarmee direct de contractvrijheid tussen werkgevers en werknemers wordt geraakt.

In een tweede motie heeft de Kamer gevraagd aan de minister ervoor te zorgen dat bestuurders er niet meer op vooruit gaan dan leerkrachten. De beloningen voor schoolbestuurders moeten gekoppeld worden aan de salarisstijging van het overige personeel. Minister Bussemaker heeft ingestemd met het uitvoeren van deze tweede motie.

© Nationale Onderwijsgids