Gemeente Arnhem: meldcode voor consulenten leerlingzaken

ARNHEM - Consulenten leerlingzaken kunnen in hun werk geconfronteerd worden met leerlingen die getuige zijn van geweld tussen hun ouders. Of met jongeren die slachtoffer zijn van bijvoorbeeld verwaarlozing of die zelf geweld gebruiken tegen gezinsleden. De gemeente Arnhem heeft in navolging van landelijke wetgeving een meldcode opgesteld voor deze consulenten. Daarover bericht de gemeente Arnhem.

De meldcode is een stappenplan dat beschrijft wat de consulent moet doen wanneer huiselijk geweld of kindermishandeling vermoed wordt.

Ondanks de term 'meldcode' is dit stappenplan niet per definitie gericht op een melding doen, maar op actie ondernemen, zodat zo vroeg mogelijk wordt gereageerd op een zorgelijke situatie en de leerling hulp krijgt.

Ter ondersteuning van de consulenten bij het doorlopen van de stappen en het gebruik van de meldcode is een aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling aangewezen.

Surf voor meer informatie over de meldcode naar Meldcode.nl. Op Vooreenveiligthuis.nl leest u meer over huiselijk geweld en kindermishandeling.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres