Normal_lerares_vo

DEN HAAG (Novum) - De Statenfractie van het CDA in Zeeland is boos over een 'denigrerende en veel te ongenuanceerde' uitspraak van PvdA-gedeputeerde Ben de Reu. Hij zou op een symposium over techniekonderwijs hebben gezegd dat voor meisjes die studeren aan de pedagogische academie 'toch geen werk te vinden is'. Statenlid Jan Bergen heeft dinsdag vragen over de uitspraak gesteld.

Provinciaal bestuurder De Reu zou volgens lokale media met zijn uitspraak zijn voorkeur voor techniekonderwijs hebben willen benadrukken. Dat juist de nieuwe pedagogische academie in Vlissingen komend jaar veel studenten zou trekken, zou hij betreuren, vanwege de geringe kans op een baan met deze opleiding.

De Zeeuwse afdeling van het CDA vindt deze uitspraak 'veel te kort door de bocht', ook al erkent de partij dat de huidige arbeidsmarktperspectieven niet goed zijn. Statenlid Bergen vindt het juist 'verheugend' dat zo veel studenten kiezen voor een opleiding pedagogiek aan de Hogeschool Zeeland. De CDA'er zegt maandag in zijn brief onder meer te willen weten of de uitspraken van De Reu namens het college zijn gedaan.

Gedeputeerde Ben de Reu was dinsdag niet direct beschikbaar voor een reactie.