Opleidingsprogramma Healthcare Potentials III gaat in februari weer van start

Werk je in de eerstelijnszorg of het sociaal domein en wil je op bestuurlijk niveau het verschil maken? Schrijf je dan uiterlijk 19 januari 2024 in voor het opleidingsprogramma Healthcare Potentials III van Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Zorg en Zekerheid en Reos. Dat meldt Zorg en Zekerheid. 

In april 2024 start de derde editie van Healthcare Potentials. Dit bijzondere opleidingsprogramma is inmiddels een begrip in de regio. In een tijd waarin zorgvragen steeds complexer worden, zijn zorgverleners en -bestuurders nodig die over de grenzen van hun discipline kijken. Doe ook mee en vergroot je professionele vaardigheden, verdiep je inhoudelijke kennis, ontwikkel je persoonlijk leiderschap én werk aan je regionale netwerk van ambitieuze zorgprofessionals.

Na het succes van de eerste twee edities ligt in deze derde editie de focus vooral op een gezamenlijke veranderopgave voor de regio (Zuid-Holland Noord, Amstelland en Haarlemmermeer). HCP III is specifiek gericht op zowel regionale ontwikkelingen, zoals binnen de Regionale Organisaties (RO's), als op landelijke, waaronder het Integraal Zorgmodel (IZA). Dit past bij de versterking van de eerste lijn en regionale samenwerking die herhaaldelijk wordt genoemd in het IZA.

Bredere groep deelnemers 

Deze editie staat HCPIII daarom open voor een bredere groep deelnemers. Naast huisartsen, eerstelijnsprofessionals/ (para)medici, apothekers en verpleegkundigen worden ook beleidsmedewerkers, coördinatoren of managers in de zorg, medewerkers vanuit gemeenten, GGD's, patiëntenverenigingen of zorgverzekeraars aangemoedigd zich aan te melden.

De totale groep bestaat uit maximaal achttien deelnemers werkzaam in de regio's Zuid-Holland Noord, Haarlemmermeer of Amstelland. De programmaleiding van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur besluit over de definitieve deelname. Hierbij letten ze op geschiktheid en een gevarieerde samenstelling van de groep wat betreft achtergrond en ervaring. De selectiegesprekken hiervoor vinden plaats op 6, 13 en 15 februari bij Zorg en Zekerheid in Leiden.

Zes bijeenkomsten en een tweedaagse binnenlandse studiereis 

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten van 24 uur (van woensdag 16:00 uur tot donderdag 16:00 uur, inclusief overnachting)en een tweedaagse binnenlandse studiereis. In het programma worden verschillende werkvormen gebruikt: interactieve colleges, presentaties, analyse-instrumenten van het eigen functioneren, intervisie en bijvoorbeeld literatuur. De eerste bijeenkomst is op 24 april 2023. Lees meer praktische informatie over Healthcare Potentials III op de website van Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.

Beide groepen Healthcare Potentials 

De eerste groep Healthcare Potentials, die eind 2020 afstudeerde, heeft inmiddels laten zien het lef te hebben het oude los te laten en zich als leiders op te stellen. De tweede groep Healthcare Potentials vertelt in deze film over hun plannen in de regio, gericht op ouderenzorg, mentaal welbevinden en mono- en multidisciplinaire samenwerking binnen preventie.

Aanmelden voor Healthcare Potentials III kan via de website van Erasmus Centrum voor Zorgbestuur

Door: Nationale Onderwijsgids