Nick Schilder boegbeeld van NPO-campagne Klimaat Wijs

Nick Schilder is een van de presentatoren die op de NPO aandacht vraagt voor klimaatverandering in de Klimaat Wijs-week. De publieke omroep staat van 24 tot en met 6 november, tegelijk met de Nationale Klimaatweek, in het teken van het klimaat. Op televisie, radio en online zijn in die week extra veel programma's met klimaat-gerelateerde onderwerpen en invalshoeken, meldt de NPO donderdag.

Behalve door Nick Schilder (AVROTROS) wordt de campagne ondersteund door Raquel Schilder (WNL), Kefah Allush (EO) en Nicolaas Veul (VPRO). In hun programma's confronteren zij Nederland met een klimaat-gerelateerd feit.

De NOS zendt op 1 november de 'De Staat van het Klimaat' uit, gepresenteerd door Saïda Maggé. Samen met NOS-weerman Peter Kuipers Munneke wil ze de gevolgen van klimaatverandering inzichtelijk maken.

TU Delft

Verschillende NPO Radio 1-programma's, waaronder Spraakmakers, Bureau Buitenland en De Nieuws BV, worden in de Klimaat Wijs-week uitgezonden vanuit een speciale Klimaatstudio op de TU in Delft. Onderzoeksjournalist Sander Heijne gaat in de NPO Radio 1-podcast De Ommezwaai (BNNVARA) op zoek naar verduurzaming van grote Nederlandse bedrijven zoals Tata Steel. En op NPO Radio 5 bespreekt het team van het Omroep MAX-programma Goeiedag Haandrikman! hoe zij naar de klimaatcrisis kijken.

Door: ANP