Lil Kleine 'neemt kennis' van klachten over zijn Street Academy

Lil Kleine lijkt niet van plan te zijn de boze cursisten van zijn Street Academy geld terug te geven. De rapper laat dinsdag via Shownieuws weten kennis te hebben genomen van de klachten. De cursisten hebben het gevoel opgelicht te zijn door Lil Kleine omdat de Street Academy allerlei toezeggingen niet waargemaakt zou hebben.

Eerder reageerden Lil Kleine niet op verzoeken van media om te reageren. "Ik heb vernomen dat er een aantal klachten zijn rondom Street Academy", zegt Lil in een statement tegen Shownieuws. "Ik vind dit vervelend om te horen. Street Academy is in het leven geroepen om ambitieuze mensen te inspireren en te motiveren."
 
De opleiding zal volgens Jorik Scholten, zoals de rapper heet, "in gesprek blijven met de cursisten". Over het retourneren van de hoge betalingen aan de cursisten rept de rapper met geen woord. Zeker zeventien mensen die zich hebben ingeschreven voor de Street Academy, een online-instituut waar Lil Kleine zich aan verbonden heeft, eisen hun geld terug. Ze voelen zich belazerd omdat de dure opleiding niets voorstelt. Dat schrijft Quote op basis van een brief die naar de academy is gestuurd.
 

Weinig terecht gekomen van beloftes

Volgens de groep zijn de 'colleges' gewoon filmpjes en interviews op internet, gaan aangekondigde events niet door, wordt er nauwelijks gecommuniceerd en is ook van de overige beloftes weinig terechtgekomen. De cursisten willen begin juli hun geld terug hebben anders stappen ze naar de rechter.
 
De rapper belandde eind mei in een politiecel op Ibiza vanwege een incident in een hotel waarbij zijn vriendin gewond zou zijn geraakt. Het Openbaar Ministerie seponeerde de zaak na twee dagen. Het koppel gaf vervolgens een verklaring af waarin geen antwoorden werden gegeven over wat er was gebeurd. Wel zeiden zij dat elke relatie pieken en dalen kent.
 
Door: ANP