'Constructief' gesprek tussen Street Academy en gedupeerden

De Street Academy, die in opspraak is geraakt door de cursussen waar rapper Lil Kleine zich aan had verbonden, en de groep gedupeerde cursisten hebben maandag weer met elkaar gesproken. "We hebben een constructief gesprek gehad, en dat krijgt op korte termijn een vervolg", laat een woordvoerder van de klagers weten aan het ANP. Ze wil voorlopig nog geen verdere mededelingen doen.

De cursisten hadden zich ingeschreven voor onlinecursussen over succes. Zij hebben het gevoel opgelicht te zijn door rapper Lil Kleine, die volgens de Street Academy de kandidaten zou gaan begeleiden op hun weg naar succes.
 

Beloftes niet waargemaakt

De Street Academy heeft volgens de deelnemers de toezeggingen niet waargemaakt. Volgens de groep zijn de 'colleges' gewoon filmpjes en interviews op internet, gaan aangekondigde events niet door, wordt er nauwelijks gecommuniceerd en is ook van de overige beloftes weinig terechtgekomen.
 
Eind vorige maand eisten de cursisten hun geld terug. Ze dreigden daarvoor naar de rechter te gaan, maar de twee partijen proberen er nu onderling uit te komen. In de meeste gevallen gaat het om bedragen tussen de 1500 en 2000 euro.
 
Door: ANP