Logo_cbr_logo

Volgende week hervat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) de praktijkexamens voor het motor- en brommerrijbewijs. Algemeen directeur Alexander Pechtold wil op die manier beginnen met het wegwerken van de flinke achterstanden die de coronacrisis heeft veroorzaakt. Dit meldt Nu.nl.

Dinsdag werd bekend dat het aantal uitgestelde theorie- en praktijkexamens bij het CBR ondertussen is opgelopen tot meer dan 600.000. Hoewel het CBR al sinds december maatregelen hanteerde om deze achterstand in te halen, blijken deze nu niet genoeg verschil te maken. Daarom komt het CBR begin maart met een voorstel voor nieuwe maatregelen. Als er geen extra maatregelen komen zullen de wachttijden voor praktijkexamens oplopen tot minimaal twintig weken, aldus Pechtold. Het hervatten van de motor- en brommerexamens moet een deel van de achterstand alvast wegwerken.

Nieuwe examinatoren

Om de capaciteit van het CBR te vergroten wil Pechtold de komende tijd 100 nieuwe examinatoren aantrekken. Daarnaast overweegt hij om huidige examinatoren te laten overwerken en gepensioneerde examinatoren in te zetten. Daar is ook belangstelling voor, zo zegt hij zelf. Pechtold benadrukt dat de maatregelen geen invloed zullen hebben op de kwaliteit van de rijexamens.

Door: Nationale Onderwijsgids