Normal_letters__taal__alfabetisering__schrijven__lezen

Zaterdag 2 november organiseert NPO Radio 1 het Groot Dictee der Nederlandse Taal met Frits Spits als gastheer en Gerdi Verbeet als voorlezer. Ook minister Ingrid van Engelshoven zal deelnemen aan het dictee. Dit melden Rijkoverheid en NPO Radio 1.

Het Groot Dictee der Nederlandse taal zal op verschillende plaatsen in het land gehouden worden. In de openbare bibliotheek in Zutphen zullen verschillende bekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen. Minister Van Engelshoven zal, als minister verantwoordelijk voor de Nederlandse taal, deelnemen. 
 
Schrijver en taalkundige Wim Daniëls schrijft voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Hij zorgt ervoor dat de tekst, die betrekking heeft op het nieuws van 2019, ook dit jaar maakbaar is voor iedereen die de spellingsregels beheerst. Frits Spits presenteert de uitzending. 
 
Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer en tevens oud-lerares Nederlands, leest het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor. Zij neemt daarmee de taak over van Philip Freriks. Het dictee zal live worden uitgezonden op Radio 1 in het programma De Taalstaat.
 
Door: Nationale Onderwijsgids