Normal_fruit

In november start de 11e editie van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Deelnemende scholen ontvangen gedurende 20 weken 3 stuks groente en fruit per leerling per week, gefinancierd door de Europese Unie. Dit meldt Steunpunt Smaaklessen en EU-Schoolfruit. 

Van 2 t/m 13 september 2019 kunnen scholen zich inschrijven via www.euschoolfruit.nl. Alle basisscholen en speciaal onderwijs scholen komen in aanmerking voor het programma. De gratis leveringen lopen van 11 november 2019 t/m 17 april 2020. Daarna kunnen scholen zelf door met het stimuleren van het eten van groente en fruit op school. De school kiest dan voor een (betaald) abonnementensysteem of vraagt ouders zelf fruit en groente mee te geven naar school.
 
Het EU-Schoolfruitprogramma heeft als doel gezonde voeding een structurele plek op school te geven en kinderen meer kennis bij te brengen over groente en fruit. Hiermee wordt de basis gelegd voor gezonde voedingsgewoonten in de toekomst. 
 
De gratis leveringen lopen van 11 november 2019 tot en met 17 april 2020. Daarna gaan scholen zelf verder met het stimuleren van groente en fruit. De school kiest dan voor een (betaald) abonnementensysteem of de school vraagt ouders zelf fruit en groente mee te geven naar school. 
 
Het Steunpunt Smaaklessen en EU-Schoolfruit is onderdeel van Wageningen University & Research en valt onder Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG).
 
Door: Nationale Onderwijsgids