Studenten geven met challenge input voor een gezond Noord-Limburg

Omdat leren niet alleen in de collegebanken plaatsvindt, organiseert het Fieldlab Voeding & Gezondheid op 20 maart 2024 voor de derde keer een studentenchallenge. Het doel van deze challenge is om studenten van verschillende achtergronden (mbo, hbo en wo) in kleine groepjes oplossingen te laten bedenken voor een bedrijfscase uit de praktijk. Dat meldt Fieldlabs. 

We moeten allemaal gezonder leven, landelijk wordt dit onderschreven en regionaal ingekleurd als speerpunt binnen Noord-Limburg. De studentenchallenge van dit jaar zal zich richten op 3 thema’s die hierbij aansluiten: plantaardige voeding, voedselverspilling en voeding en beweging.

Samenwerken aan een vraagstuk 

Zo’n 100 studenten van Yuverta, Gilde Opleidingen, Fontys Venlo, HAS green academy en Maastricht University gaan deze dag samenwerken aan een vraagstuk van een bedrijf uit de regio. Voor het leerproces van de student is het belangrijk dat zij aan een werkelijk probleem (een realistische praktijkcasus) kunnen werken. Daarmee stimuleren we het denken buiten de kaders, ze moeten samenwerken met andere disciplines en niveaus om tot een oplossing te komen en ze leren elkaars expertises te waarderen.

De vraagstukken worden dit jaar aangedragen door Van der Valk Hotel Venlo, Kokkerelli & Stichting Kids University for Cooking en Hutten Catering. Zij pitchen aan het begin van deze dag hun vraagstuk waarmee de studenten in verschillende groepjes mee aan de slag gaan. Een jury bestaande uit afgevaardigden van de deelnemende bedrijven en de regio Noord-Limburg zullen aan het einde van de dag de winnaars bekend maken.

Studentenchallenge 

De studentenchallenge vindt plaats bij Maastricht University Campus Venlo, Nassaustraat 36 in Venlo. Het programma start om 08:30 uur en we sluiten de dag om 17:30 uur af.

Door: Nationale Onderwijsgids