Normal_noorderzon

Op donderdag 15 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het Noorderplantsoen in Groningen. Jong en oud komen een stuk slimmer thuis van de festiviteiten dankzij de Universiteit van Noorderzon. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) biedt bezoekers de kans om op een toegankelijke en leuke manier en voor een klein prijsje hun kennis bij te spijkeren op/onder de (Noorder)zon in Groningen. Dit meldt de RUG.

Van 16 tot 20 augustus vind je op de Speelweide de Noorderlichten-activiteiten voor jong en oud van de Young Academy Groningen (YAG). Hier kun je voor even een wetenschapper zijn en de jonge wetenschappers van de RUG en hun onderzoeken leren kennen.
 
's Avonds geven de YAG-leden spetterende Minicolleges van 15 minuten, speciaal voor jongeren (en volwassenen) vanaf 12 jaar. Elke avond zijn er andere onderzoekers die via een koptelefoon over een van 20 uiteenlopende interessante onderwerpen spreken. Wat is de maatschappelijke impact van je wc-rol? Nemen criminelen Nederland over? Wat kunnen 17de-eeuwse filosofen ons leren over hedendaagse vragen over identiteit en individualiteit? 
 
Ook Studium Generale doet mee aan de Universiteit van Noorderzon, met drie wetenschappelijke lezingen voor volwassenen in de beide weekenden van het festival. 
17 aug. Dirk de Wachter – Laat ons ook ongelukkig zijn (uitverkocht)
18 aug. Ellen Laan – Seks! Een leven lang leren
24 aug. Menno Schilthuizen – Darwin in de stad
 
Ook de Aletta Jacobs School of Public Health (AJSPH) heeft voor het tweede jaar een dag vol activiteiten gepland in het kader van gezonder ouder worden, waaronder een escaperoom voor kinderen. 
 
De 29e editie van Noorderzon vindt plaats van donderdag 15 tot en met zondag 25 augustus 2019 in het Noorderplantsoen in Groningen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids