Logo_logo-mar-2019-

De landelijke onderwijsconferentie Met Alle Respect! vindt dit jaar plaats op woensdag 3 april in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens deze vierde editie biedt Met Alle Respect! een moment van reflectie. Hoe gaat school om met thema’s als pesten, sexting, mediawijsheid, seksuele integriteit en samenwerking met ouders? De conferentie is voor leraren en schoolleiders in het po en vo en voor opleiders en studenten van lerarenopleidingen. Dit meldt het ministerie van Onderwijs.

De conferentie wordt georganiseerd door Stichting School & Veiligheid en is een jaarlijks terugkerend moment voor onderwijsprofessionals om van elkaar te leren en met elkaar te sparren. Centraal staat de vraag hoe het onderwijs kan zorgen voor een veilige sfeer in de klas en rondom de school.

Op het programma staan diverse workshops. Onder meer van ex-docent en cabaretier Johan Goossens, Peter de Vries – expert in ouderbetrokkenheid en Deniz Dogan, expert in agressief gedrag. Aan de verhalentafels en op het kennisplein kunnen onderwijsprofessionals elkaar ontmoeten en zich laten inspireren door deskundige sprekers.

Meer informatie over het programma en aanmelden op de website van stichting School & Veiligheid.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids