Normal_f9f88e7c-bfb1-4952-ab42-ab7bfef5f1b2

Op donderdag 28 maart sluiten havo/vwo-leerlingen uit de bovenbouw de Boekenweek op spectaculaire wijze af met een bezoek aan de Dag van de Literatuur in de Doelen te Rotterdam. Nog niet eerder kwamen zoveel toonaangevende auteurs uit het Nederlands taalgebied op één plek samen om met jongeren leesbevordering en de literatuur te vieren. Dit meldt Passionate Bulkboek.

Voor deze zestiende editie van de Dag van de Literatuur komen op 28 maart vijfduizend havo/vwo-leerlingen uit de bovenbouw met hun docenten naar Rotterdam. Tijdens dit educatieve evenement gaan de jongeren met de auteurs in gesprek, genieten zij van voordrachten en volgen zij diverse workshops die in het teken staan van lezen en schrijven.
 
Op het programma staan onder meer Kader Abdolah, Adriaan van Dis, Ronald Giphart, Arthur Japin, Joke van Leeuwen, Nelleke Noordervliet, Connie Palmen en Tommy Wieringa. Maar de leerlingen krijgen niet alleen de gevestigde orde voorgeschoteld. Jonge talenten als Özcan Akyol, Daan Heerema van Vos, Philip Huff, Lize Spit, en Maartje Wortel zullen tevens het podium beklimmen. In totaal zullen ruim dertig schrijvers en dichters hun opwachting maken. 
 
Het volledige programma staat op dagvandeliteratuur.nl, waar ook kaarten kunnen worden gekocht. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids