Logo_logo_dag_van_de_literatuur
Op 9 maart opent minister Bussemaker de Dag van de Literatuur. De Dag van de Literatuur is Nederlands grootste eendaagse literatuurfestival voor leerlingen en docenten uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Dit meldt Rijksoverheid.

Voor deze editie van de Dag van de Literatuur komen op 9 maart ruim vijfduizend havo- en vwo-leerlingen uit de bovenbouw met hun docenten naar Rotterdam. In totaal beklimmen 28 schrijvers en dichters de podia. Hieronder bevinden zich gevestigde auteurs als Herman Koch, Annejet van der Zijl en Kader Abdolah, maar ook jong talent als Lize Spit en Pepijn Lanen zullen optredens verzorgen.

De Dag van de Literatuur is een tweejaarlijks literatuurfestival dat al sinds 1989 wordt georganiseerd. Elke editie trekt zo'n 5.000 bezoekers. De aanwezige auteurs treden op in talkshows, geven interviews, dragen voor en signeren uit hun werk. Naast heel veel literatuur is er ook aandacht voor andere kunstdisciplines, zoals film, cabaret, muziek en dans, al dan niet in combinatie met literatuur.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids