Logo_onderwijsmuseum_logo

Op woensdag 3 oktober vindt een lezing plaats over het montessori-onderwijs in het Nationaal Onderwijsmuseum. Annemieke Zwart gaat in op de geschiedenis en toekomst van de vernieuwende onderwijsvorm. De lezing wordt gehouden in het kader van de tentoonstelling 'Negentig jaar Montessori in Dordrecht' die momenteel in het museum te zien is. Dit meldt Nationaal Onderwijsmuseum.

Het montessori-onderwijs in Dordrecht bestaat inmiddels 90 jaar en was één van de eerste vormen van vernieuwingsonderwijs. Het is een product van de reformbeweging die aan het eind van de 19de eeuw de samenleving wilde hervormen. Ook andere conceptscholen zoals Jenaplan, Dalton, en de Vrije school, komen daaruit voort.  Ze wilden lesgeven op een vernieuwende manier, waarbij de eigenheid van het kind de ruimte kreeg.  
 
Zowel de geschiedenis van het montessori-onderwijs als de hedendaagse ontwikkelingen in de visie en de invloed ervan op andere onderwijsvormen worden in de lezing behandeld.
 
De lezing vindt plaats op woensdag 3 oktober 2018 van 19.30 uur tot 21.30 uur. De kosten bedragen 7,50 euro per persoon, vrienden betalen 5 euro. Aanmelden voor deze avond kan via deze link
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids