Normal_laptop__typen__solliciteren__bloggen__verslag__huiswerk__student

De zes kandidaten die kans maken op de prijs voor de beste onderwijsblog van 2018 zijn bekend.  Met de prijs wil de Onderwijsraad, organisator van de verkiezing, het publieke debat over onderwijs via sociale media bevorderen. Vrijdag 19 januari wordt de winnaar bekend gemaakt. Dit meldt de Onderwijsraad.

Het is de tweede keer dat de Onderwijsblogprijs uitgereikt gaat worden. Alleen Nederlandstalige blogs, podcasts en vlogs van mensen uit het onderwijsveld komen in aanmerking voor de prijs. Tot 15 oktober konden voordrachten ingestuurd worden. Daaruit zijn zes genomineerden gekozen: Steven Geurts,  Frans van Haandel & Hans Duijvestein, Paul A. Kirschner, Michel Pijpers en Dick van Wateren (tweemaal). De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1500,- euro en een kunstwerk van Christine van der Ree.

Op de uitreikingsavond op 19 januari in De Balie worden naast de blogprijs ook de Prijs voor de Onderwijsjournalistiek en de Werkbeurs Onderwijsjournalistiek uitgereikt. Onder leiding van Onderwijsraad-voorzitter Henriëtte Maassen van den Brink zal een panel van journalisten en onderwijsprofessionals met elkaar in discussie gaan over de rol van de onderwijsjournalistiek in het onderwijsdebat.

Kijk hier op de website van de Onderwijsraad om de genomineerde blogs te lezen