Randstad verviervoudigt aantal vakopleidingen

Randstad verviervoudigt komend jaar haar vakopleidingen. Met de groeiende mismatch tussen vacatureaanbod en geschikte kandidaten noemt Randstad de flinke opschaling van het zelf opleiden van mensen noodzakelijk. Met name in de sectoren die het meest te kampen hebben met het niet aansluiten van vraag en aanbod; zorg, bouw, techniek en transport. In 2018 starten nieuwe opleidingen tot chauffeurs, helpenden/verzorgenden, procesoperators, verspaners, lassers en schilders. Dit meldt Randstad.

Peter Feld, operationeel directeur Randstad Nederland: “Wat wij juist in deze sectoren veel zien is dat mensen op school al jong hebben moeten kiezen voor een vakrichting en er later tijdens hun werk achter komen dat ze in dat vak niet op hun plek zijn. Ook zien we schoolverlaters die later toch ervaren dat het behalen van een certificaat of vakdiploma nodig is om stappen te kunnen maken in hun loopbaan. Deze mensen gaan vervolgens op zoek naar een vak dat beter bij hen past. Wij helpen deze mensen graag verder, met advies, een vaste of tijdelijke baan en met gerichte opleidingen in verschillende vakgebieden.”

In het eerste kwartaal van 2018 starten verschillende nieuwe opleidingen, die allemaal 100 procent baangarantie bieden. De focus ligt in eerste instantie op sectoren zorg, techniek en transport. Zo bestaat in de transportsector al lange tijd een nijpend tekort aan gekwalificeerde bus- en vrachtwagenchauffeurs. De verwachting is dat dit tekort ook de komende jaren blijft bestaan. Randstad transport heeft daarom de ambitie in 2018 1000 kandidaten op te leiden tot bus- of vrachtwagenchauffeur.  Kandidaten die een opleiding via Randstad volgen, krijgen een langdurig contract; na hun opleiding gaan ze tenminste een of twee jaar als vakkracht aan het werk.

Voor de vakopleidingen ontving Randstad afgelopen vrijdag 1 december het Keurmerk Leerwerkintermediair. Een keurmerk dat door Stichting Stoof wordt uitgereikt aan uitzendondernemingen die de begeleiding van leerling-flexkrachten kwalitatief goed uitvoeren.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids