Normal_studenten__luisteren__hbo__uni__college

Op 17 november aanstaande vindt er in Utrecht een conferentie plaats over internationalisering op Nederlandse universiteiten. Het doel van de bijeenkomst is om ervaringen met internationalisering uit te wisselen en om uitdagingen voor de toekomst te formuleren. De conferentie wordt georganiseerd door de VSNU en LSVb. Dat meldt LSVb.

Nederlandse universiteiten krijgen namelijk steeds meer inschrijvingen van buitenlandse studenten. Deze groep studenten zorgt voor een grotere diversiteit aan perspectieven. Bovendien brengen zij een ambitieuze studiecultuur mee. De conferentie is er dan ook op gericht om deze kwaliteiten nog meer te kunnen benutten binnen de opleidingen. Ook is de succesvolle integratie van studenten buiten de collegezaal een thema dat aan bod komt in Utrecht. Tijdens de conferentie zijn er deelsessies gepland  over de onderwerpen onderwijs, academische gemeenschap en huisvesting.

De bijeenkomst vindt plaats in Het Utrechts Centrum voor de Kunsten en duurt van 12.30 tot 17.30 uur. Iedereen die zich bezighoudt met internationalisering op en rond de universiteit is van harte welkom om de middag bij te wonen. In principe worden de sessies in het Engels gegeven, tenzij alle deelnemers het Nederlands goed genoeg beheersen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op de website van de VSNU. Deelname is gratis. Bij verhindering kunnen mensen zich nog tot 15 november kosteloos afmelden door een mail te sturen naar vanderveen@vnsu.nl. Omdat er maar beperkt plaats is, wordt er een zogeheten no-show fee van 25 euro in rekening gebracht als iemand zich niet tijdig heeft afgemeld.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids