Normal_hoogbegaafd_slim_kind__knutselen_creatief_verven_passend_onderwijs

Deze week vindt de Week van de Creativiteit plaats aan de Radboud Universiteit. Van 23 tot en met 27 oktober kunnen zowel wetenschappers als leraren, beleidsmakers en scholieren terecht op de Radboud Universiteit om ideeën uit te wisselen en te leren over creativiteit. Dit meldt Radboud Universiteit.

De laatste jaren wordt creativiteit steeds belangrijker gevonden in de maatschappij. Het nut van kennisoverdracht is minder relevant geworden, omdat kennis tegenwoordig overal om handen is. “Nu draait het om: wat doe ik met kennis en hoe gebruik ik die kennis om iets nieuws te maken en maatschappelijke problemen op te lossen”,  ‘zegt organisator van de Week van de Creativiteit psychologe Simone Ritter. Hiermee is creativiteit één van de zogenaamde 21th century skills geworden.
 
Met de Week van de Creativiteit willen Ritter en haar collega’s verschillende disciplines als psychologie, design en onderwijskunde bij elkaar brengen en een kennisnetwerk opbouwen. Ook willen ze de vertaalslag maken van wetenschap naar de praktijk. De Week van de Creativiteit is er daarom voor zowel wetenschappers als praktijkmensen zoals leraren en scholieren.
 
Wetenschappers kunnen hun hart ophalen tijdens een conferentie. Voor leraren zijn er twee praktijkdagen waarin zij leren hoe creativiteit werkt, en hoe dit kunnen gebruiken in hun lesprogramma. Ook is er een programma voor basisschoolleerlingen van 8 tot 11 jaar waarin ze creatiever leren denken.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids