Normal_having-fun-in-music-studio-2022-07-26-03-24-28-utc

Morgen op 7 september kunnen studenten en docenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) gebruikt maken van twee nieuwe tv-studio’s en een vernieuwde audioruimte. Hier kunnen zij podcasts en talkshows opnemen, nieuwsprogramma’s maken en spelen met de nieuwste technologie op beeld en audio te combineren. Het ‘Beeldlab’ is te vinden in het Benno Premselahuis van de school. Dit meldt Emerce.

Het Beeldlab is gecreëerd vanuit de opleidingen Communicatie en Creative Business (CO+CB), de grootste communicatie- en mediaopleiding van Nederland. Deze opleidingen zitten dan ook in hetzelfde gebouw. Wel mogen andere opleidingen en onderzoeksgroepen gebruik maken van de faciliteiten. Er is zelfs animo vanuit het werkveld om hier nieuwe verhalen op te nemen.

Nieuwsstudio

Naast de nieuwe technologieën, tv-studio’s en audioruimte, heeft de HvA ook plek gemaakt voor een nieuwsstudio met regieruimte en een groot ‘green screen’. Hiermee kunnen studenten verschillende achtergronden gebruiken tijdens een verslaggeving.

De mogelijkheden om audio en beeld flexibel te combineren is de grootste aanwinst met het nieuwe Beeldlab. Zo kunnen de ruimtes makkelijk aangepast worden aan het doel. Momenteel wordt audio steeds belangrijker in de journalistiek, media en creatieve industrieën, waarbij creatieve vormen van beeld een grote rol spelen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Marian van Reesch