Normal_studenten__laptop__digitaal__hbo__uni__studeren__werken__groep

De Vereniging Hogescholen organiseert op 4 oktober een mini-symposium over diversiteit. Een hogeschool is micro-samenleving en zou daarom ook op alle niveaus in de organisatie de veelkleurigheid van de samenleving moeten weerspiegelen, stelt de sectorraad. Op het symposium komen vragen aan de orde die dieper ingaan op de stand van zaken met de toegankelijkheid en de diversiteit in het hoger beroepsonderwijs. Dit meldt Vereniging Hogescholen.

Het symposium heeft als uitgangspunt dat diversiteit vele dimensies. Verscheidenheid speelt niet alleen onder de studentenpopulatie maar ook binnen de organisatie, de onderzoeksafdelingen en opleidingen. Dan komen vragen aan de orde als: Kunnen minderheden goed doorstromen naar leidinggevende posities? Zijn de onderzoeksteams divers samengesteld? Wordt bij de benoeming van bestuursleden gestreefd naar een evenwichtige samenstelling? en Is de docentenpopulatie een afspiegeling van de studentenpopulatie in de klas?

Deze vragen zullen op het symposium als uitgangspunt dienen voor een diepere discussie over het onderwerp diversiteit. Meer informatie over het mini-symposium op www.vereniginghogescholen.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids