Normal_wetenschap__onderzoek__innovatie

Den Haag en Leiden zijn samen in de race om de grootste multidisciplinaire wetenschappelijke bijeenkomst van Europa te mogen organiseren. Op de tweejaarlijkse wetenschapsconferentie EuroScience Open Forum worden zo’n 4000 wetenschappers verwacht. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De Italiaanse stad Triëst is de andere kandidaat die meedingt naar de positie van organisator van EuroScience Open Forum in 2020. Als Leiden en Den Haag de conferentie mogen organiseren, zijn ze ook een jaar lang 'Europese wetenschapsstad'. Op deze plek voor de Europese wetenschap worden wetenschappers, onderzoeksgroepen, beleidsmakers en wetenschapsjournalisten uit de hele wereld verwacht. Het volledige bidbook moet voor 15 juni worden ingeleverd. Later dit jaar wordt het congres definitief toegewezen.  
 
Het organiseren van een dergelijk evenement is daarnaast goed voor de toeristenstroom. Kopenhagen en Dublin, waar de conferentie eerder werd gehouden, lieten een verdubbeling van het aantal bezoekers zien in het jaar dat zij werden uitgeroepen tot ‘wetenschapsstad’.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids