Normal_samenwerking

Minister Bussemaker van Onderwijs heeft onlangs een brief gestuurd aan centrumgemeentes waarin zij worden aangemoedigd om beter betrokken te zijn bij het onderwijs aan migranten. Daarbij moeten goede afspraken worden gemaakt tussen gemeenten, Regionaal Meld- en Coördinatiepunt-regio’s  en schoolbesturen. Dat meldt de PO Raad.

Om de diversiteit in het onderwijs aan nieuwkomers in ons land beter aan te kunnen pakken, is het volgens Bussemaker noodzakelijk dat er op regionaal niveau concreet wordt samengewerkt. Hoe die samenwerking verloopt, is volgens haar niet belangrijk. Het gaat om het vinden van oplossingen die voor de regio ten goede komen.

De brief die door Bussemaker is opgesteld bevat een aantal tips inclusief voorbeelden van andere gemeentes. De centrumgemeenten kunnen aan de hand van die voorbeelden zien hoe ze soortgelijke situaties zelf kunnen aanpakken. De minister van Onderwijs roept de gemeenten ook op om het informatiedocument 'Asielzoekers en nieuwkomers’ te raadplegen. Schoolbesturen en andere gemeentes hebben een kopie van de brief doorgestuurd gekregen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids