Normal_persbericht_img

Er is een nieuw educatief lespakket ontwikkeld voor kleuterklassen en bso-groepen in Nederland en Vlaanderen. De inhoud van het lespakket werd gebaseerd op de karakters van de Sprookjesboom van de Efteling. Dit meldt Podium.

Na het educatieve pakket 'Jokie en Jet op avontuur' voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen is er een nieuw educatief lespakket, gericht op kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar. Het lespakket ‘Spelen met Sprookjes’ bevat meer dan 50 fantasierijke activiteiten die de creativiteit en nieuwsgierigheid van kinderen stimuleren. De opdrachten zijn zeer divers, uitdagend en geschikt voor kleuterklassen en bso-groepen. Knutselen, bewegen, zingen, dansen en acteren komen allemaal voorbij. De Sprookjeskoffer bevat bovendien een theaterscript en liedjes voor een sprookjesachtige voorstelling met de kinderen.
 
Volgens Opvoeddeskundige Marina van der Wal van VROUW zijn sprookjes goed voor de ontwikkeling van een kind. “Sprookjes leren je veel over het leven op een veilige manier. Kinderen wordt aangeleerd niet zomaar mee te gaan met vreemde mensen bijvoorbeeld. Ze zijn op de basisschool erg bezig met empathie en het goede van het slechte te onderscheiden.” Volgens Van der Wal leren kinderen via sprookjes snel alle elementen van het leven.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids