Normal_hyneman

De Amerikaanse televisiemaker Jamie Hyneman, bekend van het programma MythBusters, brengt van 10 tot 13 maart een bezoek aan de Universiteit van Twente. Hij geeft dan onder andere lezingen aan studenten, alumni en scholieren op het gebied van wetenschap, technologie en design research. Dat meldt Emerce.

Dat Hyneman de UT bezoekt is niet geheel toevallig, want in 2011 ontving hij daar een eredoctoraat. Op vrijdag 10 maart brengt Hyneman voor het eerst een bezoek aan de universiteit, waar hij in de ochtend deelneemt aan een programma van studenten aan het University College Twente (ATLAS). 's Middags is het de beurt aan wetenschappers en studenten om de programmamaker allerlei vragen te stellen. Tot slot neemt Hyneman die dag een kijkje in het UT Designlab waar wordt gewerkt aan onderwijs en onderzoek in 'design research'.

Zaterdag 11 maart geeft Hyneman om 10.00 uur voor een openbaar publiek een soort College Tour in gebouw de Waaier. Om 13.00 uur gaat het programma verder met een Mini Open Huis in het Designlab. Hier worden demonstraties en experimenten uitgevoerd met de nieuwste wetenschappelijke technieken. Via de website van de UT kunnen belangstellenden zich aanmelden voor deze dag.

Het wetenschappelijke en technologische programma Mythbusters telt inmiddels 250 afleveringen waarin Hyneman met zijn collega Adam Savage al zo'n duizend mythes heeft bevestigd of ontkracht. Het programma met soms spectaculaire experimenten is vooral populair vanwege de humoristische inslag. Hyneman is niet onbekend met de wetenschap. In het verleden gaf hij les aan de Academy of Art University in San Francisco. Daarnaast mag de Amerikaan zich 'honorary lifetime member' noemen aan de California Science Teachers Association.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids