Normal_univeristeit_twente

De Universiteit Twente is dertien plaatsen gedaald op de lijst met de 100 meest vernieuwende universiteiten van Europa. De universiteit staat dit jaar op plaats nummer 88. Hierdoor is het de een na laatste van de Nederlandse universiteiten op de lijst. Dit meldt het AD.

Op de lijst van de meest innovatieve universiteiten staat onder andere welke universiteiten punten scoren op het gebied van geavanceerde wetenschappen, het ontwikkelen van nieuwe technologieën en het in werking stellen van nieuwe markten en industrieën. Er wordt voor het opstellen van de lijst bekeken hoe vaak onderzoekers aangehaald zijn in wetenschappelijke publicaties. Ook wordt gekeken naar het aantal patenten dat door wetenschappers van de universiteit is aangevraagd.
 
De Nederlandse universiteit die dit jaar de hoogste plek bemachtigd heeft op de lijst is de Universiteit van Leiden. Deze universiteit staat op de veertiende plek. De Technische Universiteit van Delft heeft de zestiende plek bemachtigd en de Technische Universiteit van Eindhoven staat op plek 29.
 
Door: Nationale Onderwijsgids