Normal_eerstelasdiploma_snieuwkomers

Vrijdag vond de diploma-uitreiking plaats aan de eerste kandidaten uit het Leerwerktraject voor Nieuwkomers bij Haprotech Lasopleidingen in Velsen-Noord. Dit scholingsprogramma, gericht op vluchtelingen uit oorlogsgebieden die hier in Nederland een nieuw bestaan opbouwen, komt voort uit een samenwerkingsverband tussen Haprotech Lasopleidingen en WerkSaam West-Friesland uit Hoorn. Speciaal voor deze gelegenheid kwam Job Cohen, voormalig lid van de Tweede Kamer en inmiddels voorzitter van de landelijke vereniging voor sociale werkgelegenheid en re-integratie Cedris, langs om hen te feliciteren met het behaalde resultaat. Dit meldt Lashuis Haprotech.

Cohen kwam op toevalligerwijze in aanraking met Haprotech Lasopleidingen en reageerde positief op een Twitter-uitnodiging om deze ceremonie bij te wonen. “Ik vind het geweldig dat dit gebeurt, dat dit project er is en vind het mooi om hierbij aanwezig te zijn. Het is bewonderenswaardig hoe deze groep met positiviteit en heel hard werken een nieuw bestaan heeft weten op te bouwen, kunnen meedraaien in deze maatschappij. Dat is heel goed voor hen, en heel goed voor Nederland”, aldus Cohen.

Marjolijn Dölle, directeur van WerkSaam WF is het hier mee eens: “Wij merkten dat vluchtelingen tijdens de inburgeringsperiode werden vrijgesteld van werk en vonden dat gek. De meesten van hen komen hierheen omdat ze juist een nieuw bestaan op willen bouwen, willen leren én werken. Wij wilden dat gaan combineren en vonden die mogelijkheid bij Haprotech Lasopleidingen. Het is geweldig om het succes van het team, van deze gemotiveerde mensen te zien. Zij laten blijken; zo moet het, niet afwachten, gewoon doen en je kansen pakken. Dan gebeuren er hele mooie dingen!”

Via Haprotech Technisch Uitzendbureau is het grootste deel van de groep inmiddels aan het werk als lasser. In bijzijn van hun nieuwe werkgevers ontvingen Said Ibrahim, Tekle Girmay, Ihab Abdulhamid, Samuel Girme, Ali Oveisy, Moulham Alkhalil, Sami Sombay, Alaa Alhanash en Taha Alrawi hun papieren. In januari zal een nieuwe groep geselecteerde kandidaten gaan deelnemen aan dit succesvolle Leerwerktraject lassen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids