Normal_prinses_laurentien

Op 12 december 2016 houdt Prinses Laurentien voor meer dan 200 professionals en studenten een openingstoespraak tijdens het jubileumcongres van Expertisecentrum handicap + studie in Utrecht. Zij gaat in op het belang van goed onderwijs voor studenten met een functiebeperking. Laurentien is beschermvrouwe van het expertisecentrum. Dat meldt Expertisecentrum handicap + studie.

Het Expertisecentrum handicap + studie bestaat 70 jaar en staat tijdens haar jubileumcongres stil bij belangrijke mijlpalen die afgelopen decennia zijn bereikt door en voor studenten met een functiebeperking in het hoger onderwijs. Onder het motto Bouwen en binden wordt gesproken over de betekenis van het VN-verdrag voor de rechten van studenten, het belang van lotgenotencontact en flexibilisering van het onderwijs.

De keynotespreker geeft een nieuwe visie op gezondheid en participatie voor studenten met een functiebeperking. In twaalf interactieve workshops met studenten en professionals uit het veld komen de nieuwste inzichten naar voren rond studeren met een beperking. En in een debat discussiëren bestuurders, beleidsmakers, politici en studenten over het beleid binnen het hoger onderwijs, over stage en werk en over de financiële situatie van studenten met een functiebeperking.

Als expertisecentrum stimuleert handicap + studie dat jongeren met een functiebeperking succesvol kunnen studeren in een opleiding van hun keuze in het hoger onderwijs.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids