Normal_rss_entry-64092

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs gaat de aftrek voor monumenten en die voor scholing volgend jaar toch niet schrappen. Zij heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer laten weten. Ze komt daarmee tegemoet aan de wens van de Kamer. Dit meldt ANP.

Bussemaker gaat de komende tijd werken aan nieuwe voorstellen om beide fiscale aftrekregelingen te vervangen. De PvdA is tevreden. ,,Het is goed nieuws voor eigenaren van monumenten en voor mensen die veel kosten voor bijscholing maken'', aldus Kamerlid Ed Groot.

De scholingsaftrek is een belastingvoordeel voor werknemers die zich bij- of nascholen. Bussemaker wilde dit systeem afschaffen omdat het gevoelig is voor fouten en onbedoeld gebruik. Daarvoor in de plaats wilde ze scholingsvouchers beschikbaar stellen aan met name werknemers uit de lagere inkomensgroepen. Dat zou de overheid zo'n 100 miljoen euro schelen. Onder meer voorzitter Maurice Limmen van de CNV had veel kritiek op deze plannen. Volgens hem zou hierdoor de middenklasse onevenredig hard geraakt worden, terwijl investering in de professionalisering van werknemers juist zo nodig is.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids