Normal_cultuur_film__marleen

Gisteren zijn in LUX de awards voor de beste films van wetenschapsfilmfestival InScience 2016 uitgereikt. In drie categorieën kon een award worden gewonnen. Dit meldt InScience.

De Student Jury Award is gegaan naar How To Build A Time Machine.Vijf studenten van Gelderse universiteiten, hogescholen en MBO-opleidingen hebben uit een brede selectie aan films uiteindelijk de film How To Build A Time Machine gekozen.
 
Daarnaast werd de Youth Jury Award uitgereikt. Deze jury bestaat uit vijf scholieren van Gelderse scholen tussen de 14 en 18 jaar. Zij hebben gekozen voor de film Bugs.
 
De NTR Audience Award is gewonnen door de film The Martian. Hierin speelt Matt Damon de astronaut Mark Watney die op Mars strandt na een mislukte missie. Hij moet al zijn inventiviteit en creativiteit aanwenden om de aarde te laten weten dat hij nog leeft. 
 
InScience is het grootste wetenschapsfilmfestival van Nederland dat zich richt op het snijvlak tussen wetenschap, maatschappij en kunst. Het programma bestaat uit wetenschapsfilms, debatten, een educatieprogramma voor jongeren en kunst. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids