HKU opent schooljaar en reikt HKU Awards uit in Tivoli Vredenburg

Op donderdag 21 september opent de Hogeschool voor de Kunsten vanaf 16.30 uur het nieuwe collegejaar 2023/2024. Daarnaast reikt de school ook de HKU Awards uit aan het meest bijzondere afstudeerwerk van vorig schooljaar. Vanaf 14.00 uur presenteren alle genomineerden zichzelf en hun afstudeerwerk. Het wordt een middag vol talks, optredens en presentaties. De centrale vraag tijdens de middag: wat is de waarde van kunst en kunsteducatie in de wereld van vandaag? Dat meldt HKU in een persbericht.

De HKU wil er een interessante en enerverende middag van maken, vol met presentaties en optredens van studenten en alumni. Verschillende gasten van binnen en buiten HKU gaan met elkaar in gesprek over de vraag: wat is de waarde van kunst en kunstonderwijs?

HKU Awards

Ieder jaar kent HKU drie prijzen toe aan studenten die het afgelopen jaar hun bachelor- of masteropleiding hebben afgerond. De Awards bestrijken een breed scala aan disciplines, zoals beelden kunst, design, muziek, theater, film en nieuwe media. Tijdens de opening van het collegejaar rijkt juryvoorzitter Femke Rotteveel (Fotodok) de HKU Awards uit aan de winnaars. Wethouder Eva Oosters doet dat met de HKU Prijs Gemeente Utrecht.

Best of Exposure: CONNECT

Voorafgaand aan de opening van het collegejaar zijn alle genomineerden aanwezig om zichzelf en hun werk te presenteren tin de K.F. Heinfoyer van Tivoli Vredenburg. De expositie biedt een unieke kans om in één oogopslag een selectie van bijzonder afstudeerwerk van het afgelopen jaar te zien. Van beeldende kunst via fotografie en design tot ‘interactive performance design’: alles komt voorbij.

Door: Nationale Onderwijsgids