Normal_leerling_basisschool_schrijven_kind

Het Educatief Centrum Noord en Oost (ECNO) van de NHL Hogeschool organiseert in november een tweedaagse conferentie over dyslexie. Het programma is gericht op zowel zorg- en hulpverleners die werken met kinderen met dyslexie als onderwijsprofessionals uit het primair, speciaal en voortgezet onderwijs en mbo. Op het programma staan diverse masterclasses en workshops die nieuwe inzichten bieden en concrete adviezen voor in de praktijk. Dit meldt NHL Hogeschool.

De eerste conferentiedag, op 17 november, heeft als thema ‘Elk kind een lezer: wat werkt echt?’. Dyslexiedeskundigen bespreken verschillende oplossingen voor het taal- en leesonderwijs voor leerlingen met dyslexie. Daarbij komen ook onderwerpen als hoogbegaafdheid en andere leesproblemen aan bod. ‘s Avonds verzorgt Robert Coppenhagen de masterclass ‘Hoe de school verdween uit Jorwert’ over de noodzaak van onderscheidende kwaliteit.

Het programma op 18 november is specifiek voor professionals in het basisonderwijs en besteedt naast taal en lezen ook aandacht aan het rekenen. Onderwerpen die daarbij ter sprake komen zijn onder meer: leesplezier, close reading, spellingonderwijs, de rekenmuur en omgaan met verschillen.

Deelname aan de conferentie inclusief avondprogramma en overnachting in Groningen kost 475,- euro. Slechts een dag bijwonen of alleen het avondprogramma is ook mogelijk, tegen gereduceerd tarief. De conferentie vindt plaats op 17 en 18 november in het Hampshire Hotel-Plaza in Groningen. Meer informatie over de diverse mogelijkheden voor deelname, aanmelden en het programma is te vinden op www.ecno.nl/tweedaagse-conferentie-voor-po-vo-en-mbo-2016.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids