Normal_logowvdw2016

De Universiteit Utrecht pakt tijdens het Weekend van de Wetenschap uit met een afwisselend programma voor iedereen. Het weekend start vrijdagavond 30 september met het Betweter Festival in TivoliVredenburg. Met wetenschap, kunst, film, poëzie en optredens van onder meer De Nachtdienst, Janne Schra en Jan Jaap van der Wal. Op zaterdag en zondag 1 en 2 oktober openen enthousiaste wetenschappers in de binnenstad en op het Utrecht Science Park hun deuren met activiteiten voor jong en oud. En in het Universiteitsmuseum kunnen kinderen het hele weekend meer leren over het brein en zelf meedoen aan hersenonderzoek. Dit meldt Universiteit Utrecht.

Op het Betweter Festival staan lichaam, psyche en gedrag van de mens centraal. Wetenschappers geven lezingen, discussiëren in talkshows, laten zichzelf interviewen door Coen Verbraak of nodigen je uit voor een experiment. Tickets zijn 10 euro en online te bestellen via www.betweterfestival.nl

In de binnenstad brengen historici op zaterdagmiddag de middeleeuwse mens tot leven. Verder kunnen bezoekers een ‘reliwalk’ doen, terwijl kinderen het godsdienstig leven in Utrecht ontdekken via een speurtocht. Ook een spoedcursus ‘Arabisch voor dummies’ en minicolleges met aansluitend debat staan op het programma.

Op zondag is iedereen welkom bij het programma Dierenmens van de faculteit Diergeneeskunde op het Utrecht Science Park. Ook zijn er natuurkunde-experimenten in de physics-proefjes carrousel en een programma van game-onderzoekers.

In het Universiteitsmuseum staat het hele Weekend van de Wetenschap in het teken van hersenonderzoek. Op zaterdag kunnen kinderen ervaren hoe het is om operaties aan het brein uit te voren. Op zondag laten wetenschappers zien hoe ze de hersenen 6-dimensionaal in beeld brengen. Zie http://www.universiteitsmuseum.nl voor alle informatie.

Bekijk het hele programma van de Universiteit Utrecht op:
www.uu.nl/weekendvandewetenschap.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids