Normal_cultuur_film__marleen

In oktober organiseert EYE workshops en studiedagen voor over filmeducatie voor docenten uit het basis- en voortgezet onderwijs. De workshops en studiedagen zijn bedoeld voor docenten die in de klas aan de slag willen met film, beeld of begrijpend kijken. Dat meldt EYE.

Op 23 september is er voor docenten in het voortgezet onderwijs een docentenworkshop filmeducatie. De workshops wordt georganiseerd tijdens het Nederlands Filmfestival (NFF) in Utrecht. Voor leerkrachten in het basisonderwijs organiseert het NFF in samenwerking met EYE een docentenworkshop filmeducatie op woensdag 28 september.

Speciaal voor leerkrachten in het Amsterdamse basisonderwijs is er op 12 oktober een studiedag Film & Ons Onderwijs 2032. Ook is er tijdens het Cinekid Festival op 18 januari 2017 een Amsterdamse Docentendag Filmeducatie van Amsterdams Filmmenu, een netwerk van aanbieders van filmeducatie in Amsterdam.

Naast de programma's in het filmmuseum in Amsterdam ontwikkelt EYE ook onderwijsprogramma’s voor andere filmtheaters en lesmaterialen voor het basis-, voortgezet en hoger onderwijs die in de klas te gebruiken zijn. EYE adviseert film- en onderwijsprofessionals, coördineert landelijke netwerken van partijen met filmeducatief aanbod en maakt (gratis beschikbaar) lesmateriaal.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids