Normal_jongeren__telefoon__mobiel__communiceren__sms__whatsapp__puber__vo__po

Voor jongeren van 14 tot 17 jaar wordt in de Week van de Mediawijsheid 2016 het My Comment Festival georganiseerd. Op dit festival kunnen leerlingen op een positieve manier zelf media maken en reflecteren op de ethische kant en artistieke waarde van media. Ook inspireert het festival docenten om met mediawijsheid aan de slag te gaan in de klas en biedt het inzicht in de online wereld van jongeren. Dat meldt Mediawijzer.

Naast een plenair programma op het mediawijsheidfestival, kiezen de jongeren uit verschillende workshops en activiteiten die aansluiten bij hun interesses en leefwereld. Het programma duurt ongeveer vier uur en heeft verschillende starttijden. Het definitieve programma is na de zomer beschikbaar. Het festival wordt georganiseerd op 22, 23 en 24 november. Toegang per leerling is 4,50 inclusief lunch. De toegang voor docenten en begeleiders is gratis. Via www.beeldengeluid.nl/mycommentfestival kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.

De Week van de Mediawijsheid vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 25 november 2016. Het thema van dit jaar is ‘Feit, Fake of Filter: Hoe word jij beïnvloed?’. Tijdens deze week wordt stilgestaan hoe beïnvloeding werkt in onze wereld vol media. 

© Nationale Onderwijsgids