Normal_normal_800px-russell-silver_syndrome_kind

Naar schatting is 15-20 procent van de kinderen hoogsensitief. Deze kinderen hebben veel empathie, oog voor het grotere geheel en kunnen intens genieten van muziek of natuur. Ze nemen ook veel en gedetailleerd waar en zijn extreem gericht op de buitenwereld. Deze kinderen raken dan ook gemakkelijk overweldigd door prikkels, bijvoorbeeld in de klas of bij schoolreisjes. Daarom is het van belang om hoogsensitiviteit op tijd te herkennen en verwarring met adhd uit te sluiten. Dat meldt SaHa Communicatie.

Om professionals die met kinderen werken hoogsensitiviteit te leren herkennen en begeleiden wordt op 28 september 2016 het middagsymposium 'Hoogsensitiviteit kinderen herkennen en begeleiden' georganiseerd in Soesterberg. Thema's die hier aan bod komen zijn bijvoorbeeld: definitie, kenmerken en uitingsvormen van hoogsensitiviteit, wat ervaren hoogsensitieve kinderen en wat hebben zij thuis, in hulpverlening en op school nodig en hoe leer je kinderen omgaan met prikkels en zich meer te richten op hun binnenwereld? Wat kunnen zij zelf doen?

Het symposium is onder meer bedoeld voor leerkrachten in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs, medewerkers van kinderopvang en leerplichtambtenaren. Op www.saha-communicatie.nl is meer informatie over het middagsymposium te vinden.

© Nationale Onderwijsgids