Normal_vluchtelingen__kinderen__asiel__asielkinderen

Vandaag gaat de Week van het Vluchtelingenkind van start tot 7 juli. Gedurende deze week zijn er gratis cursussen en trainingen voor professionals en vrijwilligers die zich inzetten voor het vluchtelingenkind. De speciale week wordt vandaag afgetrapt met het symposium 'Vluchtelingenkind in Nederland... eindelijk veilig?'. Dat meldt Jeugdbescherming Amsterdam.

Het doel van het symposium is het vergroten van inzicht in de veiligheid van kinderen in vluchtelinggezinnen en het bieden van handvatten en kennis die nodig is om de veiligheid van deze kinderen te kunnen vergroten. Na het symposium vinden er dagelijks verschillende workshops plaats, bijvoorbeeld 'Het verhaal van de Vluchteling', 'In gesprek met jonge vluchtelingen', steun bieden aan vluchtelingenkinderen en werken met vluchtelingenkinderen.

De Week van het Vluchtelingenkind is een initiatief van de Jeugdbescherming Akademie. Partners van de week zijn onder meer Gemeente Amsterdam, Gemeentelijke Kinderombudsman, Augeo en Defence for Children. Op de website www.eindelijkveilig.nl is het gehele programma te vinden.

© Nationale Onderwijsgids