Logo_kinderboekenparade_home_carroussel_525x300

Zondag 12 juni is het feest in en rond het Kinderboekenmuseum, dan komt voor de vijfde keer de Kinderboekenparade langs. Bekende kinderboekenschrijvers en -tekenaars zoals Paul van Loon, Niki Smit en Jacques Vriens brengen een bezoek. Ook worden de winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury bekendgemaakt. Dit melden Gemeente Den Haag en het Kinderboekenmuseum.

In het Kinderboekenmuseum en de kraampjes eromheen is tijdens de parade van alles te beleven voor kinderen. Zo zijn er allerlei uitdagende workshops, zoals gedichten schrijven, een monsterpak maken, een tattoo van een boekenheld laten zetten of schrijven met een ganzenveer. Ook kunnen de kinderen op de foto met personages uit hun favoriete boek, zoals Kikker, Dolfje Weerwolfje en Dikkie Dik.

De Kinderboekenparade begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Het festival en het Kinderboekenmuseum (met uitzondering van de tentoonstelling Papiria) zijn op 12 juni gratis toegankelijk. Meer informatie over de Kinderboekenparade op www.kinderboekenmuseum.nl.

© Nationale Onderwijsgids